Wysłany: 2005-07-12, 16:22 Program do przeróbki zdjęć
Znacie jakieś fajne programy do przeróbki zdjęć, to znaczy np. przyciemniania, rozjaśniania itp. Zależy mi żeby był po polsku. Please podajcie adresy stron, z których mogę ściągnąć.
Imię: Paweł Pomógł: 1 raz Wiek: 10 Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 217 Skąd: Twierdza Wrocław
Wysłany: 2009-05-19, 11:54
W tej chwili polecam Adobe Photoshop CS3 lub najnowszą odsłonę CS4. Opanowanie programu jest dośc trudne, ale jak sie opanuje, mozna zdziałać cuda na PS. Dla tych którzy nie mają aż tyle kasy, lub oleju w głowie żeby mieć pełną wersję PS na kompie, proponuje darmowego odpowiednika Photoshopa, którym jest Gimp. Jednak Gimp jest niczym Polonez do Mercedesa (w porównaniu do Photoshopa).
Photoshop jest super programem. Ale jest za ciężki pod względem mb jak i wymagań dla tych którzy mają jeszcze stare maszyny a chcą coś naprawdę fajnego robić w photoshopie.
Gimp... żenua.
Do normalnych przeróbek typu: zmiana rozdzielczości, zmiana filtra itp najlepszy jest IrfanView
Ty znasz "Upadek" z Michael'em Douglasem,
wiesz czasem czuję się jak ten facet.
Chcę wysiąść z fury,porzucić ją w korku
Uczyć ludzi kultury od początku.
Wiek: 69 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 329 Skąd: bocian ma dzieci?
Wysłany: 2009-05-20, 16:46
Zdecydowanie Photoshop.
Cytat:
Gimp... żenua.
Co to, to fakt
Gdyby powracały piękne chwile
I trwały
Gdyby lepsze czasy nastały”
PFK