Imię: Piotr
Wysłany: 2005-08-30, 21:51
zła moc nałogu to hmm możliwe strata rodziny przyjaciół najlepszych znajomych wydawanie kasy tylko na ten dany nałóg bo jak wiecie nałóg kosztuje. Dobra strona nałogu chwilowe przyjemności
_________________ Czasem też tak się zdarzy
Choć nie mieści się w głowie
Gdy Diabeł piwa naważy
Pić je będą Aniołowie
Wysłany: 2005-08-30, 21:57 Re: nałóg.....
Otarod napisał/a:
czy znacie nałóg bardzo fajny, przyjemny, bez głępszych konsekfencji ?!
Przyjemnym nałogiem jest bez wątpienia podziwianie osoby płci przeciwnej, która nam imponuje. - Ja robie to w takich ilościach, że śmiało mogę nazwać to nałogiem.
A do tego robimy to bez głębszych konsekwencji.
Wysłany: 2005-08-30, 22:00
Cytat:
Przyjemnym nałogiem jest bez wątpienia podziwianie osoby płci przeciwnej, która nam imponuje. - Ja robie to w takich ilościach, że śmiało mogę nazwać to nałogiem. n
A do tego robimy to bez głębszych konsekwencji. Wink
no w sumie to masz racje fajny nałóg i też w nim trwam
_________________ !! otarod Kiedy się siega po gwiazdy upadek jest bolesny......
Nałóg ma to do siebie ze wyniszcza i organizm i silna wole..wszystko..
Wiec nie ma czegos takiego przynajmniej z sensownego punktu widzenia i pzreanalizowania pojecia słowa nałóg jak nałóg prrzyjemny i bez konsekwencji.
Oczywiscie mozna wymienic tu podziwianie płci przeciwnej..jednak analizujac wyzej wspomnaine pojecie to nie bedzie nałóg a pewne zachowanie..
I wszystkie wspomniane przez was przykłady beda sie wymykac spod definicji słowa nałóg w naukowym znaczeniu.
No ale rozmieniajac sie na drobne..nałogiem przyjemnym moga byc np.rozmowy na gg z jakas osoba..oprócz popsutego wzroku(nie w kazdym przypadku)wiekszych konsekwencji tego nie ma.
Ja juz chyba powoli w taki "nałóg"wpadam
_________________ posłuchaj mnie duszą, a usłyszysz dużo wiecej...